İSTANBUL / KARTAL - Çavuşoğlu Ortaokulu

Mrt

Her yıl 08-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası olarak kutlanmaktadır. Bilim ve Teknoloji Haftasının kutlanmasındaki amaç, Türkiye’de bilgi toplumu yaratmaktır. Öğrencilerin bilime, bilimsel düşünceye, gelişen teknolojilere ilgilerini çekmek, bilhassa bilgi, beceri ve üretim yeteneklerinin gelişmesine aktif eğitim ve öğretim yöntemiyle katkıda bulunmaktır.

Mrt

İstiklal Marşı'nın Kabulü (12 Mart 1921) ve İstiklal Marşı'nın Önemi:

Marşlar bir milletin duygu ve heyecanını yansıtır. Ülkenin bağımsızlığını, bayrağını simgeler. Bunun yanında vatana duyulan sevgi ve bağlılığı ifade eder. Devletlerin bayraklarının yanında, bağımsızlık simgesi olan bir millî marşları vardır. Osmanlı Devleti'nde ise II. Mahmut Döneminde bestelenen Mahmudiye Marşı, millî marş kabul edildi. Padişah değiştikçe millî marşta değişti. I. ve II. Meşrutiyet Döneminde millî marş konusu gündeme gelmiş ancak bir sonuç alınamamıştır. Dolayısıyla Osmanlı Devleti'nin millî bir marşı yoktu. Ama artık milliyetçilik ilkesine dayanan yeni bir Türk Devleti kurulmuştu. Bu nedenle Millî Eğitim Bakanlığı Kurtuluş Savaşı'nın anlamını belirtecek ve yeni devletin bağımsızlığının sembolü olacak millî bir marşın yazılması için 1921 yılında bir yarışma açtı. Yarışmaya 724 şiir katıldı.

Yarışmada para ödülü olduğu için Mehmet Akif ERSOY katılmadı. Ancak dönemin Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi (Tanrıöver) para meselesinin çözümleneceğini söyleyerek Mehmet Akif ERSOY'dan yarışmaya katılmasını istedi. Çünkü yazılan şiirlerden hiçbiri millî duygularımızı ifade için yeterli bulunmamıştı. Bunun üzerine Mehmet Akif ERSOY Kurtuluş Savaşı'nın en derin heyecanını yansıtan bir şiir yazdı. Kahraman ordumuza ithaf ederek yazdığı şiir, millî marşımız olarak 12 Mart 1921'de II. İnönü Savaşı'ndan önce mecliste kabul edildi. Böylece Türk milletinin, bağımsız yaşama arzusunu dile getiren millî marşı oldu. Cumhuriyet döneminde İstiklal Marşı'nın bestesini Cumhurbaşkanlığı Orkestra Şefi Osman Zeki ÜNGÖR yapmıştır (1930).

Kurtuluş Savaşının amacını ve ruhunu, Milletin bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklal Marşının kabul edildiği tarih olan 12 Mart günü; 04.05.2007 tarih ve 5649 sayılı Kanunla " İstiklal Marşının Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy' u Anma Günü" olarak kabul edilmiştir.

Mrt

Çavuşoğlu Ortaokulu’nda Kaymakamımız Sayın Edip ÇAKICI ve İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Mustafa KIRAÇ katılımıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı düzenlendi. Katılımlarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyor ve tüm kadınlarımızın gününü kutluyoruz.

Mrt

Gururumuz Melek Elif ÇALIKAN öğrencimiz Küçük Kızlar Muay Thai Spor dalında İSTANBUL İL BİRİNCİSİ oldu. Öğrencimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Şubat ayı etkinlikleri kapsamında Türk Milli Ögelerinin dil, din, sanat, örf ve adetler, mimari vs. Seçilenleri aile katılımı ile çocuklara sunum yapılarak tanıtıldı.

Şbt

Öğrencilerimiz keyifli vakit geçirdiler.

Şbt

ÇAVUŞOĞLU ORTAOKULU KÜÇÜK ERKEKLER BASKETBOL TAKIMI KARTAL İKİNCİSİ OLDU. BAŞARILARINDAN DOLAYI KÜÇÜK ERKEKLER BASKETBOL TAKIMINI TEBRİK EDİYORUZ. AYNI ZAMANDA BASKETBOL YILDIZLAR KIZ TAKIMI DA KARTAL DÖRDÜNCÜSÜ OLDU. ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUZ, ÖĞRETMENİMİZE EMEKLERİNDEN ÖTÜRÜ MİNNETTARIZ.

Şbt

Okulumuz Aralık 2023 itibariyle "Love Your Environment Protect Your Water" e-Twinning projesine katılmıştır. Projede  5 farklı ülke (Türkiye, Almanya, Ürdün, Gürcistan, Makedonya) 14 farklı okuldan 15 öğretmen ve birçok öğrenci işbirlikli çalışmaktadır. Doğanı sev, suyunu koru adlı projede iklim değişikliği ile mücadelede yapılacaklar, suyun dikkatli kullanımı konuları çerçevesinde etkinlikler düzelenmektedir.

Şbt

eTwinnig grubumuzla bu hafta viola programını kullanarak avatarlarınızı hazırladık. Bu eğlenceli çalışmanın ardından Chatterpix programı ile kendimizi ingilizce tanıttık ve bunları diğer ülkeden arkadaşlarımızla paylaştık.

Şbt

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında anaokulumuz yazar daveti etkinliği düzenledi.

Şbt

6 Şubat 2023, Unutmadık,unutmayacağız. Okulumuzda 1dakikalık saygı duruşu ile 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı andık.

Şbt

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Açılış Programı Çavuşoğlu Ortaokulu’nda Kaymakamımız Sayın Edip ÇAKICI, Kartal Belediye Başkanı Gökhan YÜKSEL, İl Müdür Yardımcısı Engin BOYRAZ,  Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Hüseyin KARAKAYA, Siyasi Parti Temsilcileri, İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Mustafa KIRAÇ, Kartal İlçe Emniyet Müdürü Sinan DALLI, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Gökhan BAYRAM, kurum amirleri, siyasi parti ve stk temsilcileri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.    Yeni dönemimiz tüm paydaşlarımıza hayırlı olsun.

Kas

Okulumuzda yapılan KARTAL TRAFİK DENETLEME BÜRO AMİRLİĞİ Tarafından verilen"TRAFİK EĞİTİMİ".

Sayın;

Murat İNCEKARA

Alper YILDIZ Tarafından verilen eğitim için teşekkür ederiz.

29 Ekim CUMHURİYET BAYRAMI 100.YIL KUTLAMALARI

Spor Odası Yapımında ve Satranç Odası Boyama

Ebru ASLAN

Ece SAĞIROĞLU

Meral GUNEL

Mustafa NUHOĞLU Hocalarımıza TEŞEKKÜR EDERİZ.